ABOUT US
Circuit Zandvoort (voorheen Circuit Park Zandvoort) is een circuit voor voornamelijk autoraces dat zich in de duinen ten noorden van Zandvoort bevindt, vlak bij de zee.
Geschiedenis
De relatie van de Zandvoortse badplaats en de autosport brengt ons terug naar het eind van de jaren '30, toen liefhebbers van de racerij besloten om een wedstrijd te organiseren in Zandvoort. Deze race vond plaats op een tijdelijk stratencircuit. Het evenementen trok enkele duizenden bezoekers. Reden voor de toenmalige burgemeester van Alphen om vaker autosport evenementen te organiseren in Zandvoort, maar dan op een permanent circuit. Het duingebied ten noorden van Zandvoort werd als locatie gekozen.

De eerste race werd verreden op 7 augustus 1948. Het treffen telde niet mee voor een kampioenschap, maar trok wel veel Formule 1 coureurs naar Zandvoort. Een jaar later werd weer een evenement georganiseerd onder de naam "Grote Prijs van Zandvoort".
Formule1
Vanaf 1950 heette de Grand Prix officieel de Grote Prijs van Nederland. Het zou nog tot 1952 duren totdat de Grand Prix van Nederland deel uitmaakt van het officiële Wereldkampioenschap Formule 1. Vrijwel jaarlijks stond de Grand Prix van Nederland op de Formule 1 kalender. De laatste officiële Formule 1 race op circuit Zandvoort werd op 25 augustus 1985 verreden.

De Grand Prix van Nederland stond bekend als een wedstrijd waarin een beroep werd gedaan op de vaardigheden van de coureurs. Een bekend beeld uit de Grand Prix van Nederland vormt de ronde die Gilles Villeneuve op drie wielen reed in 1979.
Feiten
Enkele leuke en interessante feiten over het circuit in Zandvoort
4.3km
Lengte
13
Bochten
30
Formule 1 races
1:19,511
Lap record: Max Verstappen (2017)